نوشته شده توسط : حسین شجاعی

برج خنک کننده فایبرگلاس چیست؟

یکی از تجهیزات مهم در حوزه صنعت تاسیسات ساختمان، برج خنک کننده است که نقش کلیدی در سیستم تهویه مطبوع یک ساختمان دارد. از لحاظ جنس مورد استفاده در ساخت این تجهیزات باید بگوییم آهن گالوانیزه، پلاستیک و فایبرگلاس از موادی هستند که در ساخت انواع برج های خنک کننده از آنها استفاده می شود. امروزه به دلیل استحکام بسیار بالا، سبکی، مقاومت در مقابل نور خورشید و مواد شیمیایی و سرعت تولید فایبرگلاس، برج خنک کننده فایبرگلاس در ابعاد و اندازه های مختلف به طور وسیع در سرتاسر دنیا تولید و مورد استفاده قرار می گیرد. همان طور که از نام برج خنک کننده مشخص است  کاربرد این دستگاه در خنک کردن مایعات تا حدی که مورد نیاز کارفرماباشد، است. در یک برج خنک کننده آب با حرکت از روی سطوح خنک کننده (پکینگ ها) و در اثر اختلاف فشار جزئی هوا و فشار اشباع بخار آب در هوا در شرایط محیطی، تبخیر می شود تا فشار جزئی بخار هوا به فشار اشباع برسد. بعد از برج خنک کننده و در صورت  نیاز به سرمای بیشتر باید از چیلر استفاده نمود.

در حال حاضر برج خنک کننده فایبرگلاس به دلیل مقاومت بالای بدنه و عدم تجزیه در مقابل نور خورشید دارای کاربرد بسیار زیادی می باشد. عمده کاربرد برج خنک کننده فایبرگلاس در ساختمان های اداری و تجاری و اغلب مجتمع های مسکونی می باشد. به همین دلایل، این نوع برج خنک کننده در مقایسه با انواع و اقسام دیگر برج های خنک کننده، از یازار قابل قبول تری در ایران برخوردار می باشد.

 

برای اطلاعات بیشتر جهت انتخاب و خرید برج خنک کننده فایبرگلاس و همچنین مطالعه مقاله کامل به مجله ونداد تجهیز مراجعه کنید.



:: برچسب‌ها: برج خنک کننده , خرید برج خنک کننده , انواع برج خنک کننده , چیلر , تهویه مطبوع , تهویه مطبوع هوا ,
:: بازدید از این مطلب : 199
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 23 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حسین شجاعی

برج خنک کننده چیست؟

برج خنک کننده با معادل انگلیسی  cooling tower یکی از تجهیزات سرمایشی و تأسیساتی ساختمان است که از آن در کاهش و دفع حرارت در کارخانجات ، پالایشگاه ها ،  سازمان ها ، آپارتمان ها و ساختمان های بزرگ استفاده می شود. برج خنک کننده با برقراری تماس بین آب و هوا در نقش یک مبدل حرارتی عمل کرده و باعث خنک شدن آب گرم می شود. از این رو، رایج است که برای دفع گرما از طریق سیستم های سرمایشی، تهویه مطبوع و فرآیند صنعتی از برج خنک کننده استفاده می شود. ذکر این نکته لازم است که نرخ مصرف آب در یک برج خنک کننده تنها در حدود ۵% نرخ مصرف آب در یک سیستم با جریان آب طبیعی است. در نتیجه، برج خنک کننده کم هزینه ترین سیستمی است که با مصرف آب کار می کند. به علاوه، میزان اتلاف آب گرم شده در برج خنک کننده بسیار کم بوده و همین امر باعث می شود تا اثرات سوء زیست محیطی این وسیله تا حد زیادی کاهش یابد. نکته دیگر این که در برج خنک کننده می توان آب را تا حدود ۲ الی ۳ درجه سانتیگراد خنک کرد. دمای هوای مرطوب بسته به میزان رطوبت هوا، معمولاً خیلی کمتر از دمای خشک محیط است.



:: برچسب‌ها: برج خنک کننده , خرید برج خنک کننده , انواع برج خنک کننده , چیلر , تهویه مطبوع , تهویه مطبوع هوا ,
:: بازدید از این مطلب : 306
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حسین شجاعی

با نزدیک­شدن فصل گرما و لزوم استفاده از وسایل خنک‌کننده، بحث سرویس و تمیز کردن کولر گازی بیش از پیش مطرح می‌شود. البته این بدین معنا نیست که کولر گازی را باید فقط در فصل بهار سرویس کرد. زیرا از آنجایی که می‌توان از کولر گازی در فصل سرما نیز استفاده نمود، نیاز است که در فصل پاییز و زمستان نیز سرویس آن‌را انجام داد. کولر گازی از اجزاء و قطعات مختلفی تشکیل شده که همه‌شان مدام نیاز به رسیدگی و تمیزکاری دارند تا کولر بتواند عملکرد مطلوبی داشته باشد.

امروزه استفاده از کولر گازی به­مراتب بیشتر از قبل شده است، از این رو، بهتر است از عواملی که در افزایش بهره­‌وری کولر گازی و عملکرد بهینه آن تأثیر دارند، مطلع باشید.

چرا باید فیلتر کولر گازی را تمیز کرد؟

یکی از فاکتورهای تأثیرگذار بر افزایش بازدهی کولر گازی، فیلتر آن است. نقش فیلتر، محافظت از اجزای داخلی کولر گازی در برابر گرد و غبار است. به عبارت دیگر، وظیفه‌ی فیلتر کولر گازی این است که گرد و غبار موجود در هوا را جذب نموده و هوای پاک و تمیزی را به داخل کویل‌ها هدایت کند. حال چنانچه این فیلترها تمیز نشوند، علاوه بر اینکه کارآیی کولر گازی کاهش می­یابد و مصرف برق آن بیشتر می‌شود، در هنگام روشن­ بودن کولر بوی نامطبوعی در فضای اتاق می­پیچد. خاطر نشان می‌شود، تمیز کردن فیلتر کولر گازی کار آسان و ساده‌ای است که وقت چندان زیادی را از شما نمی­گیرد.

اگر می­خواهید در فصل گرما، کولر گازی شما بهترین بازدهی را داشته باشد، توصیه می‌شود پاکسازی و تمیزکردن فیلترها را به­صورت دوره‌ای جدی بگیرید.

چنانچه قصد دارید فیلتر کولر گازی اسپلیت منزل خود را تمیز کنید، پیشنهاد می‌شود مراحل زیر را به ­ترتیب انجام دهید.

آموزش تمیز کردن فیلتر کولر گازی

در ابتدا می‌بایست اطمینان حاصل کنید که برق اسپلیت قطع باشد. حال باید قاب جلویی پنل را باز کرده و دو عدد فیلتر اسپلیت را بیرون بکشید.

پس از خارج نمودن فیلترها، می‌توانید آن‌ها را با آب بشویید و گرد و غبار موجود را با یک برس نرم پاک کنید. سپس اجازه دهید که فیلترها کاملاً خشک شوند.

برای تمیز کردن و زدودن گرد و غبار فیلترها، می­توان از جارو برقی نیز استفاده کرد. یعنی می‌توان گرد و خاک فیلترها را با جارو برقی گرفت و سپس با آب یا اسپری آنها را تمیز کرد. اما اگر اسپلیت در نزدیکی آشپزخانه نصب شده باشد، فیلترها علاوه بر گرد و خاک، چربی هم می­گیرند. در این شرایط، بهتر است علاوه بر آب از اسپری، از گازپاک‌کن نیز استفاده کنید.

روش دیگری که برای پاک کردن فیلترهای بسیار کثیفی که چربی هم به خود گرفته‌اند توصیه می‌شود، غوطه‌ورکردن فیلتر در مخلوط آب و سرکه است. اگر می‌خواهید فیلتر اسپلیت شما به­ سرعت تمیز شود، بهتر است آن را به مدت 2 ساعت در مخلوط 5 فنجان آب و 5 فنجان سرکه غوطه‌ور کنید. با این روش، چربی‌ها کاملاً رفع شده و فیلترها تمیز و پاکیزه می‌شوند.

اگر فیلترهای اسپلیت شما بزرگ هستند و نمی‌توانید آنها را در سینک غوطه‌ور سازید، پیشنهاد می­شود آنها را در حمام بشویید و آب را به­صورت زیگزاگی روی سطح جلو و عقب فیلتر بپاشید. البته می‌توانید برای تأثیرگذاری بهتر، چند قاشق غذاخوری نوشابه روی فیلتر بریزید و سپس آن را با آب بشویید.

پس از آنکه فیلترهای کولر گازی به­ خوبی خشک شدند، آنها را در جای خود جا بزنید. سپس پنل جلویی کولر را ببندید.

فیلتر کولر گازی را هرچند وقت یک­بار باید تعویض کرد؟

چنانچه روزانه بیش از 6 ساعت از کولر گازی استفاده می‌کنید و آلودگی محیط تقریباً زیاد است، پیشنهاد می‌شود هر دو هفته یک بار فیلترهای کولر گازی خود را تمیز کنید.

اگر کولر گازی در مکانی عمومی نصب شده است که دارای فرش نیست، می‌بایست هر دو روز یک بار فیلترها را تمیز کنید.

به دفترچه دستورالعمل کولر گازی مراجعه کنید

دقت داشته باشید که نحوه بازکردن پنل جلوی کولر گازی بسیار مهم است و ممکن است در کولرهای مختلف، روش انجام آن کمی متفاوت باشد. بنابراین بهتر است قبل از بازکردن پنل کولر، ابتدا دفترچه دستورالعمل آن را مطالعه کنید. همچنین با مطالعه دفترچه راهنمای کولر گازی، می‌بایست اطمینان حاصل کنید که فیلترهای آن قابل شست­وشو و پاکسازی هستند. چون در برخی موارد، فیلترهای اسپلیت قابل شست­وشو نبوده و پس از کثیف­شدن باید تعویض گردند. به علاوه، معمولاً در دفترچه دستورالعمل کولر گازی به این نکته اشاره شده است که فیلترهای آن می‌بایست در چه دوره‌ای تمیز شوند. مثلاً برخی از فیلترها را می‌بایست هر دو هفته یک­بار تمیز کرد، اما برخی از سازندگان کولرهای گازی توصیه می‌کنند که فیلترهای کولر گازی را هر سی روز یک­بار تمیز کنید.

با این حال، برخی از فیلترهای کولر گازی را باید تنها یک تا چهار بار در سال تمیز کرد. اما باز هم توصیه می‌شود که چنانچه حیوان خانگی دارید و یا دچار آلرژی هستید، فیلتر کولر گازی خود را به­ صورت منظم تمیز کنید.

ممکن است به ­رغم مراقبت، نگهداری، و پاکسازی دوره‌ای، فیلترهای کولر گازی پس از طی مدت زمانی فرسوده شده و کارایی خود را از دست بدهند. اگر سوراخ، حفره، و یا آسیب‌دیدگی­‌ای در درون فیلترهای اسپلیت خود دیدید، توصیه می‌کنیم حتماً آنها را تعویض کنید.



:: بازدید از این مطلب : 205
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حسین شجاعی
با سلام.به دنیای لوکس بلاگ و وبلاگ جدید خود خوش آمدید.هم اکنون میتوانید از امکانات شگفت انگیز لوکس بلاگ استفاده نمایید و مطالب خود را ارسال نمایید.شما میتوانید قالب و محیط وبلاگ خود را از مدیریت وبلاگ تغییر دهید.با فعالیت در لوکس بلاگ هر روز منتظر مسابقات مختلف و جوایز ویژه باشید.
در صورت نیاز به راهنمایی و پشتیبانی از قسمت مدیریت با ما در ارتباط باشید.برای حفظ زیبابی وبلاگ خود میتوانید این پیام را حذف نمایید.جهت حذف این مطلب وارد مدیریت وب خود شوید و از قسمت ویرایش مطالب قبلی ،مطلبی با عنوان به وبلاگ خود خوش امدید را حذف نمایید.امیدواریم لحظات خوبی را در لوکس بلاگ سپری نمایید...

:: بازدید از این مطلب : 219
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 0 0 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد